Andning

Ett företag med inrikting på Hälsa och Friskvård - förebyggande och rehabilitering

tränar högintensivt. Mer info: http://medvetenandning.se/

Andas genom näsan och få en djupare och mer avslappnad andning - ökad uthållighet och effektivare syresättning - mindre risk för infekioner


De flesta vet att grundförutsättningarna för en bra prestation är balans mellan träning och vila, rätt teknik och bra kosthållning. Att härutöver ha en bra andningsteknik kan vara den viktigaste delen av förutsättningarna inte bara för bättre resultat för idrottsutövare utan för ett bättre liv i stort, även för den som inte tränar högintensivt.

Mer info: http://medvetenandning.se/Syresättning


Öppen mun i vila innebär per automatik att man hyperventilerar. Genom att du blir medveten om hur du andas i vardagen, kan du förbättra kroppens syreupptag.


Kroppen kräver enormt mycket energi vilket förutsätter ett bra syreupptag att användas till olika funktioner. De mest syretörstande organen är hjärnan, hjärtat och kroppens alla muskler.


Öka din energi

Vi kan producera energi på två sätt: med syre och utan syre. Att producera energi med syre är mycket effektivare och ger upp till 19 gånger mer energi. När vi andas på ett sätt som inte är optimalt leder det till syrebrist i våra celler. Detta medför att de inte kan producera lika mycket energi och därmed minskar prestationsförmågan för kroppens olika funktioner.


Träna med stängd mun och öka din energi till kroppens viktiga organ. Härigenom kan du också öka din prestationsförmåga.